Tor og Trine var et ektepar i midten av 30-årene som hadde vært sammens siden de møttes på videregående. De hadde blitt foreldre tidlig, til 2 gutter med bare litt over to års mellomrom. De hadde alltid brukt hele sin fritid sammen med sønnene sine og aldri hatt ferie eller helger for bare seg selv. Helt frem til nå.
Denne sommeren ville bli annerledes. Trines foreldre hadde tidlig på vinteren ytret ønske om å ta med seg sine 2 dattersønner, sine eneste barnebarn, på sommerferie til hytta de eide ved sjøen. Guttene hadde blitt elleville av begeistring, tenk få feriere med bestemor og bestefar, helt uten maset fra mamma og pappa!! Tor og Trine hadde, etter en tenkepause på en par-tre uker, tvilende gått med på ideen.
Nå så de altså frem til en sommer helt uten foreldre-ansvar, en sommer hvor de kunne bruke tid bare på hverandre og få tid til å være kjærester igjen.
De så også frem til at Roar og Marit skulle komme. Dette venneparet hadde Tor og Trine kjent i mange år, helt siden den gang Tor og Roar arbeidet i samme anleggsfirma. Siden hadde Tor og Trine byttet både jobb og bosted men selv om avstanden var blitt stor hadde ikke kontakten mellom de to parene blitt mindre. Nå skulle Roar og Marit komme på besøk til dem, og også de skulle ha ferie for første gang uten sine barn.
Dette skulle bli en skikkelig voksen-ferie, med grilling, øl å vin til de små morgentimer, det hadde de alle fire blitt enige om.

En uke etter guttenes avreise svingte Roars bil inn på gårdsplassen. Gjensynsgleden mellom de fire voksne var stor og praten like lett og ledig som om det skulle vært bare noen dager siden de hadde møttes sist. Roar og Marit var selvfølgelig litt slitne etter den lange bilturen men de fire vennene ble allikevel sittende oppe til langt utpå kvelden.
Dagen etter var det tid for å vise gjestene litt rundt på stedet hvor Tor og Trine hadde funnet seg til rette mange år tidligere. Etter en liten omvisning i bil kjørte de så innom stedets Vinmonopol hvor de kjøpte inn både røde og hvite viner. Turen gikk deretter til dagligvarebutikken for innkjøp av grillmat med ønskelig tilbehør og selvfølgelig massevis av øl, før de så vendte tilbake til Tors og Trines hus.

Som planlagt ble det grilling på terrassen senere på kvelden og etter maten satt de fire og pratet, drakk vin og øl og lyttet til musikk. Tor og Trines hus var en frittliggende enebolig med skjermet hage og siden nærmeste nabohus lå over 300 meter unna kunne Tor trygt sette høyttalerene ute på terrassen.
Det var en varm og lys sommerkveld, så de var alle fire ikledd lette sommerplagg; t-shirts, Tor og Roar i shorts mens Trine og Marit i lyse sommerskjørt.
Snart gikk praten over i godmodig erting og ablegøyer, slik det alltid hadde vært mellom de fire vennene. Så ville Trine danse og dro sin mann med seg på "plattdans". Marit fulgte opp og halte Roar på bena. Der danset de så alle fire og byttet dansepartnere innimellom med spøk og latter.

Hvordan det egentlig gikk til og hvem, om noen, som først tok initiativ kunne ingen av de fire senere si sikkert. Men på et tidspunkt under dansen, da Tor danset med Marit mens Roar danset med Trine, ble det hele mere intimt. Parene danset tettere, Tors hender lå over Marits hofter, hennes armer rundt hans midje. Samtidig lå Roars hender over Trines hofter mens hun hadde sine hender nede i baklommene på Roars skjorts.
Tors og Roars blikk møttes og det var som om de ga hverandre et lydløst signal. Tor bøyde hode ned mot Marit, så henne rett i øynene og lot så munnen finne veien til hennes lepper. Hun besvarte kysset uten nølen, men han kjente at hun skalv lett i kroppen som kom enda tettere inntil ham. Leppene deres skiltes, tungespissene møttes og de delte et langt og intenst kyss, begge med øynene igjen.
Det samme utspilte seg samtidig mellom Trine og Roar, også de danset nå med kroppene helt inntil hverandre mens de kysset. Trine kjente Roars hender gli sakte og kjælende over hoftene hennes, så over nedre korsryggen før de søkende fant veien ned på baken hennes. Hun lot samtidig sine hender stryke over hans stramme bakende, deretter opp under t-shirten hans og da hun kjente den nakne huden på ryggen hans følte hun en spennende sitring i fingertuppene sine. Da Roar så flyttet leppene sine fra munnen hennes og lot de stryke lett mot siden av halsen hennes, kjente hun ilinger hele veien fra korsryggen og opp i nakken. Hendene hans fant samtidig veien opp under hennes t-shirt, fingertuppene hans strøk varsomt, nesten forsiktig mot hennes nakne hud i sakte, lette bevegelser.
Trine åpnet øynene, litt motvillig av frykt for å bryte den deilige spenning kroppen hennes følte, og kastet et forsiktig blikk mot Tor og Marit. Men om hun hadde fryktet misbilligelse fra noen av de to ble hun straks beroliget. Hennes mann og hennes venninne så ut til å være like intenst oppslukt i å kjærtegne og utforske hverandre som det hun selv og Roar var. Trine sukket av lettelse, lukket øynene påny og lot sansene sine bare konsentrere seg om den deilige følelsen Roars myke lepper og varme hender ga henne.

Nesten som på et forhåndsavtalt signal mellom dem snudde de fire seg mot hverandre, Tor med sin høyre arm rundt Marits midje, hun med sin venstre arm rundt hans. Roar og Trine holdt rundt hverandres midjer på samme vis, og slik bevegde de seg alle mot terrassedøren. Ingen sa noe, alle følte det helt unødvendig med ord, de bare delte spenningsfylte blikk og vekslet forventningsfulle smil. Denne felles tausheten varte ved helt til de alle stod i gangen utenfor soveromsdørene. Da stoppet de opp, så litt spørrende på hverandre, som om de plutselig ikke var helt sikre på hva som nå skulle skje.
Det ble Trine, ikke uventet, som brøt tausheten. Hun hadde alltid vært den mest initiativrike i firkløveret. "Det er vel enklest at dere tar vårt rom" sa hun henvendt til Tor og Marit, "siden Tor har kondomene i nattbordskuffen sin". "Eh, ja" svarte Marit, lett rødmende "og Roar har sine i kofferten ved siden av senga". De så på hverandre, alle fire, men ingen rørte seg. "Ja da skulle vel den saken være avgjort da" utbrøt så Tor og dermed brast de alle fire i latter. Trine gjorde seg fri fra Roar og tok rundt sin mann. "Elsker deg" hvisket hun før hun kysset han på munnen. "Elsker deg også" hvisket Tor tilbake. Roar og Marit delte samtidig kyss og felles kjærlighetserklæringer. De to mennene åpnet deretter dørene som lå rett overfor hverandre i gangen, snudde seg mot hverandre og delte et kort, forsikrende blikk før de gikk inn på hvert sitt rom.
Trine og Marit ga hverandre en klem ute på gangen. "Kos deg" hvisket Trine til sin venninne. "Du også" hvisket Marit tilbake. De så på hverandre og begynte begge å le lavt og forventningsfulle, før de gikk inn til mennene, Trine til Roar og Marit til Tor.